За десерта като подарък

Във време, когато на мода са диетите за отслабване и сладките храни са обект на демонизиране, е желателно да запазим присъствие на духа. Няма нищо по-превъзходно от любимия десерт и насладата от вложените в него качествени съставки, аромати и нежен шоколад...

Съгласни ли сте, че този тип мигове в живота са достойни оригинални подаръци за любим човек?

Всеки един сезон и празник за нас са повод да сложим престилката за готвене и да извадим съдовете и необходимите продукти, за да забъркаме някоя нова рецепта. Такава, че да омагьосваме сетива. Ето защо често ви предлагаме нови вкусове френски макарони.

Поразмишлявахме по въпроса за щастието и сладкото, дори направихме проучване в кухнята си и стигнахме до следните факти.

френски макарони, подарък

  • Можете да поднесете френските макарони като подарък без капка колебание, защото те предлагат доза ценни хранителни вещества. В тях има много бадеми (витамин Е), какао (антиоксиданти) и редица други плодове и цветни води, които подбираме.
  • Десертите даряват човека с щастие, дамите в двойна доза! Логично е, храните, които съдържат въглехидрати, подпомагат тялото в производството на серотонин, а този хормон е свързан с емоционалното състояние.
  • Доказано е, че консумацията на сладки храни всъщност допринася за свалянето на излишните килограми. Позоваваме се на личното ни изследване на сладкарите в екипа ни, което сочи, че тези, които умерено похапват десерт 2-3 пъти в седмицата, постигат по-добри резултати при спазването на диета, от тези които се ограничават крайно, но след това наваксват неконтролируемо.
  • Изследвания сочат, че диетите често провокират нежелани ефекти – липса на енергия, умствена умора, раздразнителност и разсеяност. Докато след малък десерт 95% от хората са по-доволни от живота и по-усмихнати.
  • Парите не могат да ви донесат щастие, но магат да ви донесат френски макарони, а това горе-долу едно и също нещо 🙂

Все още няма коментари

Коментирай