Как се правят френски макарони?

Забелязваме, че много наши клиентки с интерес се заглеждат в откритата кухня и се стремят да разберат как се правят френски макарони? Това много ни радва. Доказва, че десертът истински ги е впечатлил.

Затова решихме да споделим с вас някои ключови моменти в рецептата за приготвяне на френски макарони, които може да не забележите на пръв поглед, докато сте пред откритата кухня в бутика ни. Те може и да изглеждат маловажни, но всеки професионален сладкар ще ви каже точно обратното.

  1. Френските макарони са изключително чувствителни към температурата във фурната. Тъй като всяка печка има свои специфики, трудно бихме посочили идеалната температура. Това означава, че първите ви макарони може да изгорят. Обикновено магическото число варира около 140 и 160°C. Ако печете на по-висока температура, рискувате основите на черупките да прегорят.
  2. Винаги печете продължително време, за да може черупките да бухват бавно, стабилно и постепенно. В противен случай може да се окажат кухи или да спаднат, след като ги извадите от фурната.
  3. Времето за почивка на тестото е ключово за приготвянето на уникално вкусни френски макарони. Никога не го подценявайте. Необходими са между 20 и 40 минути, в които макароните са престоят, преди да ги сложите във фурната.
  4. Винаги използвайте пош за оформянето на макароните и го дръжте под ъгъл от 90 градуса.
  5. Ако черупките се напукват, въпреки че печете на 140-160°C, възможно е фурната да не разполага с добра циркулация на въздуха. Препоръчваме да печете на леко отворена врата.
  6. Никога не вадете черупките от фурната преди напълно да са се изпекли. Можете отваряте вратата и да завъртате хартията за печене, но не и да вадите черупки. Така те ще спаднат.
  7. По-ниската температура във фурната и прекалено рядкото тесто могат да направят черупките неравномерни. Увеличете температурата за печене с 10°C.
  8. Ако черупките се получават меки, най-вероятно те са недопечени. Съветваме да проверявате състоянието им всяка минута. Ако при допир отгоре се получава и най-леко хлътване, продължете да печете.
  9. Ще познаете недопечените черупки по това, че изглеждат „мокри“ или „мазни“.

френски макарони, почерпка

А какво да направите с готовите френски макарони?

Ако искате да ги поднесете като оригинален подарък, задължително се погрижете те да престоят поне 24 часа преди консумация. Съхранявайте ги в хладилник и консумирайте 15-20 минути, след като ги извадите от него.

Годни са за употреба през следващите 10 дни, ако сте ги направили с натурални съставки и без кремове съдържащи яйца.. За целта ги сложете в херметически затворена кутия.

Не се притеснявайте! Те няма да загубят своя прекрасен вкус.

Все още няма коментари

Коментирай